måndag 14 november 2011

Renar och torgvantar

I mitt förra inlägg visade jag upp ett par röd-vita vantar mer renar som jag kommer att ge mamma i julklapp. För att mammas och pappas julklappar skall vara lika värda, bestämde jag mig för att sticka likadana vantar till pappa i herr-storlek. Garnet är samma Novitas Isoveli, som jag använde i mammas vantar, men jag bytte ut rött mot blått istället. Jag konstaterade då jag stickade det första paret att mönstret hade ett tryckfel i rutmönstret för renen och således stickade jag i pappas vantar de två varven (som saknades i mönstret) med vitt innan renens horn och visst blev det bättre så här.


Projektinfo:
Mönster: Novita talvi 2011 - Malli 84 B: Aikuisen kirjoneulelapanen, Anne-Maija Immonen
Garn: Novita Isoveli, blått 70 gram och vitt 42 gram
Stickor: 5 mm och 6 mm
Annat: Jag stickade enligt mina egna korrigeringar

På veckoslutet fick jag dessutom ett annat projekt också klart, nämligen torgvantar för graduskrivandet. Jag är alltså mitt uppe i att skriva min magistersavhandling och jag sitter för mesta dels hemma och skriver. Tyvärr drar det från fönstret vid mitt skrivbord och jag sitter ofta och fryser när jag skriver. För att åtgärda problemet bestämde jag mig för att sticka ett litet mellanprojekt. Garnet är rester från ett annat projekt och mönstret var lätt och snabbt att sticka.Projektinfo:
Mönster: Susie's reading mitts - Janelle Masters, gratismönster på ravelry
Garn: Schachenmayr nomotta Rheuma thermal wolle, åtgång 45 gram
Stickor: 3,5 mm

3 kommentarer:

  1. Aivan ihanat kämmekkäät!!

    SvaraRadera
  2. Mittään en ymmärtänyt tällä kouluruotsilla mutta pakko oli tulla kehumaan porulapasia! Tykkäsin niin näistä kuin aikaisemmistakin:)

    SvaraRadera
  3. Kiitos Heli ja Niinu! Ajattelin vastaisuudessa kirjoittaa myös lyhyen tiivistelmän suomen kielellä. Toivottavasti viihdytte myös jatkossa blogini parissa :)

    SvaraRadera