lördag 24 mars 2012

C som i Cable rolling socks

En av mina favorit designers är finländska Mari Muinonen. Hon använder mycket flätor i sina mönster och mönstren är välskrivna och hon har ofta hittat på finurliga lösningar. Cable rolling socks har länge varit på min lista av kommande projekt och nu passade det mer än bra att sticka sockorna då mönstret började på bokstaven C. Jag är alltså med i bosktavsutmaningen på Ravelry, där man i egen takt ska sticka igenom alla alfabetets bokstäver.


Garnet är Novitas sju bröder, vilket betydde att sockorna gick snabbt att sticka trots att flätstickning inte är så snabbt. Allra bäst tyckte jag om hälen i dessa sockor.


Mari Muinonen kuuluu ehdottomasti minun lempisuunnittelijoiden joukkoon, koska hänen mallinsa ovat kauniita ja niissä on yleensä hauskoja yksityiskohtia ja oivaltavia ratkaisuja. Tämä Cable rolling socks malli kuuluu myös tähän kategoriaan ja malli on pitkään ollut suunnitelmissani. Nyt sille tuli sopiva hetki, kun olen aakkoshaasteen C-kirjaimen kohdalla. Malli on helppo ja näyttävä, ja kantapään palmikko on loistava yksityiskohta. Tuntuu, että tylsä seiskaveikka keräkin muuttui mallin myötä luksustuotteeksi. Suosittelen tätä mallia, jos pitää palmikoista ja paksuista sukista.


Projektinfo:
Mönster: Mari Muinonens Cable rolling socks, på ravelry här.
Garn: Novitas 7 veljestä, åtgång 120 gram till storlek 37
Stickor: 3,75 mm

2 kommentarer: