lördag 29 oktober 2011

Miss Sunshine and Fuzzy

Mössor, mössor, mössor....oj vad det är roligt att sticka mössor. Det går snabbt och man behöver bara sticka ett stycke. Och man kan aldrig ha för många mössor :D Bloggen har varit lite tyst under senaste tiden, då det finns så litet ljus i luften att det inte riktigt går att ta fotografier. Idag skiner dock solen och jag tvingade min sambo ut på gården och fotografera de två nyaste medlemmarna i min mössamling.

Den första kallar jag Miss Sunshine eftersom den är så gul och nästan skinande. Starka färger piggar upp i vintermörkret och det tror jag att Miss Sunshine också kommer att göra. Mönstret är från nyaste Novita och garnet är Mambo.


Projektinfo:
Mönster: 22 C Aikuisen neulottu pipo av Lea Petäjä i Novita talvi 2011
Garn: Novita Mambo, åtgång 76 gram, och tofsen är gjord av Novita Rose mohair rester
Stickor: 8 mm

Den andra mössan som blev klar igår kallar jag Fuzzy. Garnet var super tjockt och mjukt och det bästa av allt är att den är jätte varm, men kliar inte alls. Tofsen fick lite gul färg i sig p.g.a. att det vita garnet inte riktigt räckte till för en hel tofs, men en lite färgklick skadar ju inte. Nu är det bara att vänta på vintern och kallare väder.


Projektinfo:
Mönster: Big, Fuzzy, Cute by Emily Ringelman, finns på ravelry
Garn: Courtelle Spot, åtgång 100 gram, och 10 gram Novitas Mambo i tofsen
Stickor: 8 mm

PS. Jag kan också skriva på finska och engelska om det så önskas. If you want me to write in english, please leave a comment and I'll consider it. Jos haluat, että kirjoitan suomen kielellä, jätä minulle kommentti asiasta, niin harkitsen asiaa. :)

2 kommentarer:

  1. vilka härliga mössor! dom ser jättemjuka och varma ut!

    SvaraRadera
  2. Tack berenike! Mössorna är precis så varma och mjuka som de ser ut och det bästa av allt är att de inte sticks alls :)

    SvaraRadera