fredag 11 februari 2011

Min första "cowl"

Jag måste medge att jag inte har någon aning om vad en s.k. cowl är på svenska, men för den som inte vet vad en cowl är, så är det bara att gå ut på stan och se vad folk har runt halsen. Var och varannan person har stickade cowls virade kring halsen. Eftersom jag försöker minska på mitt garnlager så tänkte jag att detta kunde vara ett perfekt projekt eftersom jag kan använda tjockt garn, sticka garnet till sista metern och dessutom bli snabbt färdig.

Jag grävde fram från mitt garnlager två nystan av gammalt Novita garn. Garnet kändes mjukt, men jag tyckte inte alls om att sticka det och jag tyckte till en början att slutresultatet också såg förfärligt ut. Dessutom måste jag nu medge att jag inte längre tycker om att sticka med tjocka stickor.


Jag beslöt dock att inte ge upp och efter ett par kvällar av stickande var garnet slut och jag hade en ca. 1,5 m lång remsa.


Jag sydde sedan ihop ändorna och fäste trådarna och voilá min cowl var färdig. Jag är fortfarande heller inte imponerad av garnet eftersom det får arbetet att se ojämt ut, men jag tycker trots allt att slutresultatet är ok och absolut användningsbart, särskilt med tanke på att de har lovat jätte kallt väder.


Cowlen går att vira antingen två eller tre gånger runt halsen. Jag såg så jätte sur ut på alla bilder jag tog av mig själv så Nalle Puh får idag agera som modell. (Honom har jag stickat för ett antal år sedan.) Här är cowlen virad två gånger kring Puhs hals.


Projekt info:
Mönster: Snowden infinity scarf by Ashley N Aguilar (finns på ravlery)
Garn: Novita Kaarna 200 gram
Stickor: 10 mm
Materialkostnader: ingen aning, men kring 10 euro antar jag

1 kommentar:

  1. måste också stämma in med dig,garnet var inte trevligt att sticka i eftersom slut resultatet är så ogämt.

    SvaraRadera