fredag 19 mars 2010

Första inlägget

Jag har så länge funderat på att börja blogga eller så att säga skapa en handarbetsblogg. Och nu har jag äntligen fått det till stånd. Tyvärr har jag en massa stuff som jag borde göra i.o.m. mina studier så jag hinner inte just idag fördjupa mig i bloggvärlden desstu mer. Tanken bakom min blogg är främst att det är en sorts dagbok över de handarbeten jag gjort eller håller på med. Jag är inte så revolutionär att jag skulle klara av att skapa en massa egna mönster och idéer. Jag trivs med att följa färdiga mönster, precis som jag älskar att laga mat efter recept. Så om det inte uttryckligen står vid ett inlägg att detta är min egen uppfinning så är det nog alltid någon annan jag får tacka. Min plan är att nu under våren och sommarn lära mig mer om bloggning och samtidigt bekanta mig bättre med ravelry.com eftersom denna sida nämns på alla bloggar jag följer med. Jag har skapat ett Ravelry-konto, men jag har inte bekantat mig med sidan desstu mer. Men nu blir det ändring! :)
Jag tänkte börja bloggen med att visa lite av de saker jag hunnit göra under början av år 2010. Jag sitter främst och handarbetar på kvällarna framför tv:n eftersom dagarna går åt till studier.Jag har länge funderat på att sticka en pläd och i Novitas vinternummer 2009 fanns det ett mönster som behagade mig. Garnet är Novitas Tempo. Jag hade köpt 6 nystan av detta garn för att sticka en tröja, men när jag sedan tänkte börja med tröjan kändes den bara tråkig. Det var då jag hittade mönstret till pläden och beslöt mig för att sticka den istället. 6 nystan räckte dock inte så jag blev tvungen att beställa till av garnet. Enligt anvisningarna skulle det gå åt 1700 gr garn och stickorna skulle vara storlek 12. Jag hade inte hemma den storlekens stickor så jag stickade pläden med storlek 10.
.


Mitt emellan pläd-stickandet stickade jag också en ny mössa åt mig. Som ni alla vet har ju vintern i år varit jätte kall och det har funnits en massa härlig snö. Jag var inte riktigt nöjd med de mössor jag hade och så bestämde jag mig för att gräva i mina garnlager och sedan söka ett passligt mönster till garnet. Jag valde två nystan av Novitas Saana. Jag tror jag ursprungligen köpte nystanen för att sticka benvärmare, men som ni ser har det inte blivit av. Mönstret till mössan fanns i Novitas tidning, jag minns inte numret och är för lat för att gräva fram det nu. Mössan är från filmen "Sooloilua" och garnet skulle vara Novitas Isoveli. Jag är så nöjd med mössan och när den blev färdig har jag märkt att nästan alla bär denhär vintern denhär typens mössor. Nästan allt garn gick åt och om jag inte minns fel använde jag strumpstickor i storlek 6.


Precis som alla andra människor som älskar att sticka, har jag också stickat massvis med sockor. Jag har ett grundmönster som jag lärde mig på handarbetstimmen i lågstadiet som jag alltid stickar efter. Men nu har jag tröttnat på bassockor och ville göra något annat. Detta mönster är från Novitas tidning från hösten 2009, om jag minns rätt. Garnet är Seitsämän veljestä och färgen är en av de specialfärger som gjordes till Marthornas jubileumsår. Jag har använt dessa sockor flitigt som det synns på bilden och trots mina knubbiga ben så töjde sockorna tillräckligt för att rymmas på. Mönstret var enkelt och roligt och jag kommer säkert att använda det på nytt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar