måndag 17 juni 2013

L - Lazy Katy

LazyKaty  mönstret publicerades i finska Moda tidningen 2011 och sedan dess har jag planerat att sticka den lilla söta sjalen. Därefter köpte jag lämpligt garn på en handarbetsmässa, men jag fick bara inte till stånd att börja sjalen förrän nu. Nu kändes den mer än lämplig då jag behövde ett mönster på bokstaven L för bokstavsutmaningen och jag försöker sticka bort äldre garn jag har i mitt förråd.


Det ursprungliga mönstret går också att ladda ner på ravelry och jag tror att det finskspråkiga mönstret var mycket förkortat till tidningen och således saknade vissa viktiga uppgifter.  Men efter lite huvudskrapande gick det riktigt bra att sticka sjalen och den blev snabbt färdig. Jag gjorde sjalen större  än i mönstret för jag vill inte ha några onödiga rester. Detta ledde dock till att garnet tog slut på sista varvet. Lyckligtvis hade jag ett matchande restgarn och jag blev inte tvungen att sprätta.


Tämä pieni ja käytännöllinen huivi on pitkään ollut suunnitelmissani ja nyt sain sen vihdoin toteutettua. Ohjeen suomennos on julkaistu Modassa vuonnna 2011, mutta mielestäni ohjetta on lyhennetty liikaa ja tämä on johtanut siihen, että ohje on hiukan epäselvä. Pienen pähkäilyn jälkeen ja ravelryn avulla pääsin kuitenkin jyvälle ja huivi valmistui pikavauhtia. Suosittelen huivin neulomista, mutta uskon että alkuperäisohje on varmempi valinta.

 
Projektinfo:
Mönster: LazyKaty by Birgit Freyer, Moda 4/2011, ravelry.
Garn: Marks and Kattens Fame rand, 100 gram
Stickor: 5 mm
Materialkostnad: ca. 6 euro

2 kommentarer:

  1. onpa nätti! todella sellainen effortless chic meininki. Tykkään kovasti!

    SvaraRadera