fredag 2 juli 2010

Garnkorg

Det blev ett litet mellanprojekt innan nästa stickning. Jag har tyckt att det varit lite jobbigt att sticka här i mitt nya hem eftersom jag inte fritt kan lämna stickningen i soffhörnet som jag alltid tidigare gjort. Eller som jag alltså gjort då jag bodde ensam och då funkade det ju bra. Därför beslöt jag mig för att virka en förvaringskorg för mina wip:s. Tanken var att korgen sku rymma garnet, mönstret och stickorna och allt annat nödvändigt. Jag trodde jag skulle virka ihop en korg på en kväll, men det visade sig att projektet tog lite längre. Men jag är rätt nöjd med slutresultatet, trots att korgen blev lite lägre än jag tänkt mig eftersom garnet tog slut. Första hade jag tänkt fortsätta med en annan färg, men sedan tyckte jag att korgen skulle ha blivit lite smaklös och eventuellt skulle jag ha tröttnat vid den ganska snabbt. Här är en bild av slutresultatet.Mönstret är från boken Enkel virkning skriven av Erika Knight. Hon hade ett jätte bra tips om hur man skulle hålla reda på var varven började. Och det var busenkelt, bara att ta en bit garn av en annan färg o låta det löpa längs arbetet alltid vid varvbytet. Nedan ser ni hur det såg ut.Nedan är en bild av den nya korgen med materialet till mitt nästa projekt. :) Nu skall jag gå och sätta mig framför televisionen och njuta av min nya fiffiga förvaring och mitt nya handarbete.Projektdetaljer:
Garn: Novita Maxi
Virknål: 5
Mönster: Erika Knight - Enkel virkning

2 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Jag satt och surfade runt på Ravelry för att se på vad folk har i sina garnförråd, och så råkade jag se att du hade Novitas Luxus Cotton (beige) i din korg. Och så såg jag att du hade en blog, och så *klick klick* så kom jag hit :) Jag köpte också det garnet bara sådär "oj det här känns ljuvligt i handen", och jag håller helt med om att int minskar ju lagren ens precis på det sättet.

    Jag har även läst Erika Knights bok, jag tyckte den var helt härlig! Massa superenkla och snygga projekt, just bra då man ännu är lite nybörjare... Och angående det och att virka, rekommenderar du det här Novita Maxi garnet för att virka korgar? Är det tillräkligt hårt så korgen inte sjunker ihop?

    SvaraRadera
  2. Hej! Märkte först idag att du kommenterat. Vad roligt att du råkat komma in på min blogg. Jag tycker att Novita Maxi har fungerat bra i min garnkorg, men inte vet jag om det är det allra bästa garnet för korgar. Av de garn jag hade i mitt lager var det bäst och därför valde jag det. Jag virkade så styvt jag kunde och korgen håller formen bra och den fungerar utmärkt vid tv-soffan. :) Hoppas detta gav svar på din fråga!

    SvaraRadera